torstai 3. elokuuta 2017

Mustikkapiirakka

Tänä vuonna mustikkasato on viivästynyt ja tällä hetkellä elellään aikoja, jolloin mustikat ovat parhaimmillaan. Maukkaita marjoja pakastaa mieluusti talven varalle. Mustikkapiirakan leipominen on myös ehdoton hitti etenkin itse poimituista tuoreista marjoista. Ajattelin jakaa mustikkakauden kunniaksi helpon ja melko perinteisen piirasreseptin, jonka olen todennut hyväksi (löytyy Sunnuntai-vehnäjauhopussista). Olen aiemmin julkaissut blogitekstin myös mustikka-rahkapiirakasta ja kyseisen reseptin löydät täältä.

Aineet 

2         munaa
2 dl     sokeria
2 tl      vaniljasokeria
3 dl     vehnäjauhoja
1,5 tl   leivinjauhetta
150g   margariinia
1 dl     maitoa
3dl      mustikoita
(1 prk maitorahkaa)


Ohje

  • Sekoita munat ja sokeri.
  • Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja maito. (Halutessa voi lisätä paketin maitorahkaa).
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Lisää marjat.
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25-30 min.
Melissa 

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä! Pakko laittaa tää resepti ylös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä onnistuin pitää tota piirakkaa pikkasen liian kauan uunissa. Oon aina tehnyt tota pienempään piirasvuokaan, joten en aatellut, että suuremmassa vuoassa piirakka valmistuisi nopeammin. Onneksi tuli silti ihan syötävä eikä mustaksi palanut. :D

      Poista
  2. Vaikuttaa hyvältä! :) Tällä sais kyllä tehtyä tilaa pakastimeen uusille marjoille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä keino tosiaan, piirakka maistuu aina! :D Kiva tapa on kans smoothien sekaan laittaa tuoreita/jäisiä marjoja.

      Poista