maanantai 28. elokuuta 2017

10 asiaa, jotka pitäisi tehdä päivittäin

Katsoin viikonloppuna YouTubesta Selma nimisen bloggaajan videon (10 asiaa jotka pitää tehdä joka päivä!), josta inspiroituneena päätin tehdä tämän kyseisen postauksen. Vastaavanlaiseen postaukseen en ole blogimaailmassa törmännyt, mutta mun mielestä tän toteuttaminen oli tosi kivaa. Pidemmittä puheitta mun vinkkien pariin!

1. Hampaiden harjaus
Hampaiden putsauksella aamuin ja illoin on paljon terveydellisiä vaikutuksia. Mulle itselle tulee myös huomattavasti freshimpi olo hampaiden pesun jälkeen. Sosiaalisissa tilanteissa pystyy olemaan itsevarmempi, kun tietää ettei hengitys haise tai hampaat ole lian peitossa. 

2. Lämmin ateria
Nykyisin yhä useammat ihmiset jättävät noudattamatta säännöllistä ateriarytmiä. Mun mielestä on kuitenkin tärkeää, että päivässä syötäisiin vähintään yksi lämmin ateria. Ruoan lämpö ei juurikaan vaikuta ravitsemukseen, mutta yleensä lämmitettävät ruoat ovat edes hiukan terveellisempiä kuin nopeat kylmänä syötävät välipalat (näin ei aina kuitenkaan ole). Lämpimän ruoan valmistaminen tuo arkeen sisältöä ja yhteinen ruokailuhetki mahdollistaa kuulumisten jakamisen.


3. Ulkoilu
Ulkona liikkuminen virkistää ja samalla aivotoiminta kirkastuu. Koko päivää ei missään nimessä kannata viettää sisällä vaan ulos kannattaa raahautua edes hetkeksi. Jo 15 minuuttia kerrallaan riittää. 

4. Puhelimesta irtautuminen
Jatkuva tavoitettavissa oleminen on stressaavaa, joten puhelin kannattaa aina välillä jättää niille sijoilleen ja syventyä tekemään jotakin ihan muuta. Puhelimen äärellä tulee usein myös kulutettua turhan paljon aikaa ja se aika on pois läheisiltä sekä ystäviltä. Somejen selailun sijasta huomionsa voi kiinnittää mm. mukavaan yhdessäoloon.

5. Asioiden hoitaminen
Hoida päivittäiset velvollisuutesi kunniakkaasti. Maksa myös laskut ajallaan ja tee muutama pieni kotityö joka päivä. Omia tavoitteitaan kannattaa edistää päivittäin jos mahdollista. Päivästä jää huomattavasti parempi fiilis, mikäli on saanut tehtyä jotain hyödyllistä!


6. Positiivisuus
Aina ei naurata tai hymyilytä. Silti pieni ripaus positiivisuutta päivittäin vaikuttaa myönteisesti psyykkiseen vointiin. Tuon positiivisuus annoksen voi kerätä juttelemalla kivoista jutuista kaverin kesken, katsomalla kissavideoita, kehumalla vieraan ihmisen pukeutumistyyliä tai moikkaamalla bussikuskia. Hyvää fiilistä saa ja kannattaa myös jakaa itse, se ei koskaan mene hukkaan. 

7. Seuraavan päivän suunnittelu
Käy iltaisin läpi seuraavan päivän aikatauluja sekä koulu-/työtehtäviä. Pakkaa ja laita esille seuraavan päivän vaatteet sekä tarvittavat tärkeät tavarat. Voit valmistaa myös aamupalan ja eväät valmiiksi välttääksesi aamuista kaaosta. Seuraavan päivän kotitöiden suunnittelu helpottaa vapaa-ajan maksimaalista hyödyntämistä, kun ei tarvitse jahkailla sitä minkä kotityön tekisi.

8.Rentoutuminen ja oma aika
Nykyihmisen arki on hektistä ja aikataulutettua. Joka päivä tulisi kuitenkin etsiä hetki aikaa vain itselleen. Rentoutumisen ei tarvitse kestää viittä minuuttia kauempaa, mutta pieni pysähtyminen auttaa jaksamaan raskaan päivän yli. Rentoutua voi juomalla kupposellisen teetä tai kahvia, kuuntelemalla suosikkimusaa, kutomalla sekä lukemattomilla muilla tavoilla. Pään nollaus silloin tällöin on meille kaikille suotavaa!


9. Keittiön pintojen puhdistus
Keittiö likaantuu päivän aikana ihan uskomattoman paljon etenkin useamman kuin yhden henkilön taloudessa! Murusia ja muuta likaa löytyy melkoisesti, joten keittiön hygieniatason ylläpitämiseksi tiskipöydän, aputasojen ja ruokailuryhmän pintojen putsaus päivittäin on enemmän kuin suotavaa. Kaikki meistä eivät jaksa siivota kovin ahkerasti, mutta pintojen pyyhkiminen kerran päivässä on melko vaivatonta ja nopeaa puuhaa. Siisti keittiö luo hyvän vaikutelman ja puhtaassa keittiössä on huomattavasti mukavampi kokata sekä ruokailla.

10. Riittävä uni
Aikuisen ihmisen unentarve on n. 7-9 tuntia. Unen merkitys jaksamiseen on merkittävä, joten riittävän aikainen nukkumaanmeno on enemmän kuin järkevä teko. Terveydellisten hyötyjen ohella nukkuminen on todella ihanaa ja petiin päästyä on kiva keskittyä miettimään mennyttä päivää.

Ootko samaa mieltä mun vinkkien kanssa? Mitkä tavalliset asiat tekevät sun arjesta onnistuneen? Ps. Kuvat ovat erittäin huonolaatuisia, sillä olen ne sattuneista syistä joutunut kaivamaan puhelimen kätköistä...

Melissa 

4 kommenttia:

  1. Oon kyllä kaikista samaa mieltä vaikka moni juttu jää tekemättä! :D Mulle tärkein on että koti on siisti herätessä joten harmittaa jos vaikka pöydät jäävät pyyhkimättä :D Tää oli kyllä kiva postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siisti koti on ihana asia ja jotenkin silloin jaksaa enempi touhuta kaikenlaista :)

      Poista
  2. Hyviä vinkkejä kaikki ja oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa! :) Mulla tuppaa usein käymään niin, että meen arkisinkin liian myöhään nukkumaan ja sitten aamulla kellon herättäessä väsyttää ihan liikaa.. Pitäisi opetella menemään vähän aiemmin nukkumaan, että jaksaisi koulussakin paremmin :D

    VastaaPoista