keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Kirjoittaja

Täällä ruudun toisella puolen kirjoittelee Melissa nimellä esiintyvä nuori naisenalku. Olen syntynyt lokakuisena aamuna vuonna 1998 ja tällä hetkellä olen 18-vuotias. Lapsuuden ja nuoruuden vartuin kuusihenkisen perheen nuorimpana lapsena metsien ja peltojen välittömässä läheisyydessä. Perhesuhteeni ovat osittain mutkikkaita kaltoinkohteluiden ja vanhempien alkoholinkäytön seurauksena. Tätä nykyä asun kuitenkin omillani kunnan vuokra-asunnossa, jossa on sisäilmaongelmia.

Peruskoulun jälkeen päädyin opiskelemaan lukioon. Lukio-opiskelu tuntui raskaalta, eikä lukihäiriö työtä helpottanut. Mukavaa vastapainoa opiskelulle toivat niin wanhojen tanssit, penkkarit kuin muutkin opintojen aikaiset tapahtumat. Tänä keväänä päätin kirjoitusurakkani ja odottelen jännittyneenä sitä, nousenko muiden abiturienttien tavoin lavalle noutamaan ylioppilaslakkia- ja todistusta kesäkuun alussa.

Odotan yhdessä miesystäväni kanssa perheenlisäystä. Rakas Talitintti on esikoisemme ja hänen laskettuaikansa on 20.8. Innon sekä hämmennyksen vallassa toivotamme tuon pienen tuhisijan tervetulleeksi tähän maailmaan. Aikomuksena on murskata pinttyneet ajatusmaailmat nuorten vanhempien alemmuudesta. Tahdon olla lapselleni mahdollisimman hyvä äiti ja luoda häneen turvallisen ja luottamuksellisen siteen.


Elämääni varjostavat vuosia kestäneet mielenterveysongelmat. Kärsin masennuksesta, ahdistuksesta sekä sosiaalisten tilanteiden pelosta. Aiemmin olen koettanut pitää oireita kurissa lääkityksellä, mutta epäonnistuneiden yritysten saattelemana luovuin lääkehoidosta. Ainut hoitomuoto tällä hetkellä on terapiasessiot sairaanhoitajani kanssa mielialapoliklinikalla. Sairauksistani huolimatta pystyn pitämään elämäni ”hallinnassa”.

Toisinaan kehoni valtaa fiilis elämän ihanuudesta ja uskomattomuudesta. Nämä hyvät hetket ruokkivat paranemisprosessia ja auttavat jaksamaan huonoina hetkinä. Toimintani on usein impulsiivista ja hetken kuluttua saatankin huomata, kuinka kiinnostukseni on lopahtanut äkillisesti. Pyrin olemaan muita kohtaan ystävällinen ja mukava, mutta toisinaan se johtaa liialliseen miellyttämisen haluun. Heikkouksiini lukeutuu myös eräänlainen naiivisuus ja sinisilmäisyys. Sisimmässäni olen melko epävarma itsestäni, mutta usein se kätkeytyy puheliaisuuteni taakse.

Kulttuuri on minulle eräänlainen intohimo ja kannatteleva voima. Rakastan kaunokirjallisuutta ja erilaisia tekstejä. Vietän mieluusti aikaa taidenäyttelyissä ja taiteen parissa. Elokuvat ja teatteriesitykset ovat ihania kokemuksia, mutta niiden parissa tulee oltua turhan harvoin ihan taloudellisista syistä johtuen. Musiikin kuuntelu on minulle se arkipäiväisin tapa olla yhteydessä kulttuuriin. Fiiliksestä riippuu mitä milloinkin kuuntelen – metallia, poppia, rokkia, akustisia rytmejä jne…


Pidän lenkkeilystä, kuvaamisesta sekä leipomisesta. Mitään säännöllistä harrastusta minulla ei kuitenkaan ole, mutta toivoisin, että bloggaus muodostuisi sellaiseksi. Mielenkiinnonkohteikseni lukeutuu myös luonto sen ihmeineen, politiikka sekä ihmisoikeudet. Suosikki liigajoukkueeni on Jyp.

Tämän aloituslätinän pointtina on kertoa lyhyesti itsestäni, jotta mielenkiintosi heräisi blogiani kohtaan. Mikäli haluat tutustua tarkemmin jännittävään elämääni, jää ihmeessä seuraamaan. Olen kiitollinen jokaisesta lukijasta!

Melissa

4 kommenttia:

  1. Hei Melissa, löysin tänne Pienen linnun makrohaasteen kautta. Jäin lukemaan blogiasi.
    Olet suurten, ihanien ja varmaan pelottavienkin asioiden edessä. Ja sinä pärjäät.
    Jään seuraamaan kuulumisiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Kyllä tulevaisuus mua pelottaa. Jännittää kuinka vauva-arki lähtee rullaamaan ja miten tuleva yhteenmuutto vaikuttaa meidän vanhempien suhteeseen. Lapsen saanti on elämäni kohokohtia, enkä kadu sitä, että tulen kokemaan sen nuorella iällä. Aina elämä ei etene suunnitelmien mukaan, mutta se ei tarkoita sitä, että näin olisi huono. Ihanaa kevättä ja aurinkoisia päiviä :)

      Poista
  2. Olet rohkea nuori nainen ja kirjoitat rehellisesti ja hyvin. Jäin lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kun jäit seurailemaan blogia! :)

      Poista