maanantai 24. huhtikuuta 2017

Vauvakirja


Vauvakirja oli ensimmäisiä hankintoja tulevalle lapsellemme. Löysin kyseisen yksilön K-Citymarketista ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Kaappasin kirjan ostoskoriini läpiselailun jälkeen, enkä ole kertaakaan katunut valintaani. Olen selaillut muitakin vauvakirjoja netistä, mutta tämä meidän on mun ehdoton lemppari. Hintakaan ei ollut turhan korkea, sillä kauppa myi näitä punaisin ale -lapuin seitsemän euron hinnalla.


Vauvakirja ei ole välttämätön hankinta syntyvälle lapselle eivätkä kaikki perheet koe sitä tarpeelliseksi. Minulle oli kuitenkin alusta asti selvää, että sellainen kotiutuu perheeseemme. Pidän vauvakirjaa tärkeänä, sillä sinne voi tallettaa kivassa muodossa mukavia muistoja rakkaasta lapsesta. Ilman vauvakirjaan en itse ainakaan muistaisi kaikkia hauskoja faktoja tulevasta lapsestamme tai niitä tärkeitä päivämääriä. Hiukan isommalle lapselle on myös kiva kertoa hänen vauva-ajastaan ja mikäpä olisikaan parempi apuväline kuin oma vauvakirja! Etuina koen etenkin sen, että muistot ovat yhdessä paikkaa eikä niitä tarvitse erikseen etsiä. Vauvakirja kannustaa myös kuvantamaan lapsen ensi hetkiä, joita varmasti ihana jälkikäteen tutkailla.

Hankin vauvakirjan ennen, kun saimme tietää lapsen sukupuolta. Tärkeää oli, että se sopisi lapselle sukupuolesta riippumatta. Omasta mielestäni tämä meiltä löytyvä vauvakirja on värimaailmaltaan hyvin neutraali, joten se sopii todella hyvin lapselle kuin lapselle. Värit ovat hillittyjä ja antavat pääarvon sille tärkeimmälle sisällölle, eli vanhempien kirjoittamille tiedoille sekä valokuville. 


Erityisesti kirjassa minua viehättää sen Petteri Kaniini teemainen kuvitus. Kuvat ovat selkeitä ja tyyliltään ne ovat piirustuksenomaisia. Kuvitus täydentää vekkulilla tapaa kirjan sivuja, mutta ne eivät tee kuvakirjamaista vaikutelmaa. Kirjan sivuilla seikkailevat hahmot ovat sympaattisia ja nostattavat kirjan söpöys -efektin kattoon saakka. Takakannen sisäsivulla on myös kätevä lokero ominaisuus, jossa itse säilytän ultraäänikuvia. Lokeron ansiosta lippulappuset pysyvät tallessa, eivätkä luiskahda pois kirjan välistä.


Tähän mennessä olen merkinnyt kirjaan muutamia juttuja. Koen jonkinlaisia paineita siitä, että kirjan kaikki kohdat tulisi täyttää. Oma vauvakirjani ammottaa tyhjyyttään muutamaa kohtaa lukuun ottamatta eikä sieltä löydy lainkaan kuvia. Haluan, että Talitintti saa kirjasta ihanan muiston aikuisuuden kynnyksellä, jotta hän voi palata muistelemaan vauva-aikaansa niin halutessaan.


Millainen on hyvä vauvakirja vai tarvitaanko sitä teillä ollenkaan? 

Melissa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti