tiistai 13. kesäkuuta 2017

Katu-uskottavat kumpparit

Suomen ilmasto osaa olla ailahtelevainen ympäri vuoden. Jokainen meistä on varmasti kuullut vitsailtavan Suomen kesästä johtuen sääolosuhteista, jotka ovat joka kesä vähintäänkin erikoislaatuiset. Ilmat ovat harmaita ja sateisia, kesämyrskyjä unohtamatta. En tullut kuitenkaan valittamaan säästä, sillä siihen ei nurinat ja itkut auta.

Sen sijaan tahdon esitellä uusimman materialismionnellisuuden lähteeni. Nokian Hai kumisaappaat! Mallistosta löytyy toinen toistaan pirtsakampia värejä, jotka piristävät sateistakin päivää. Enää mun ei tarvitse kulkea sadesäitä uhmaten tennareissa sukat märkinä vaan hyvällä mielellä voin pukea saappaat jalkaan tuntematta oloani ihan tolloksi. Katu-uskottavuus on taattua!


Oon haaveillut Hai saappaista niin pitkään kuin muistan. Tarvetta ei ole kuitenkaan ollut, sillä kolmosluokalla saamani vaaleanpunaiset pitkävartiset kumpparit palvelivat mua aina viime syksyyn saakka. Onnekseni ne kuitenkin alkoivat vuotaa, joten siinä hyvä syy hankkia uudet kumpparit. En kuitenkaan raaskinut hankkia uusia saappaita, sillä opiskelijalle 50e kumisaappaista on paljon rahaa, varsinkin jos niitä ei kovin montaa kertaa vuodessa käytä.


Eilen päätin saappaat kuitenkin hankkia, sillä menin Helsinkipäivän ilmaskonserttiin vesisateen saattelemana. Päätin, että toista kertaa en mene pilaamaan konserttiin kenkiäni, sillä muutama vuosi sitten rakkaat Adidakseni kokivat viimeisen matkansa konsertissa kaatosateen ja vesilätäköiden kansoittaman hiekka-alustan vuoksi. Nyt oli myös erinomainen tekosyy vedota valmistumiseen, joten hankin saappaat itselleni valmistujaislahjaksi. Käyttöä kumppareille tulee varmasti enemmän kuin viimeisten viiden vuoden aikana yhteensä, sillä esikoisen kanssa aion ulkona käydä kehnoista säistä huolimatta. Millaisissa tilanteissa sinä käytät kumppareita?

Postaukseni on osa Pieni Lintu blogin MakroTex haastetta. Tällä viikolla teemana on katse alas ja muiden bloggaajien toteutuksia pääset tsekkaamaan täältä.

Melissa 

18 kommenttia:

  1. Ihanat pirteät haipparit. Todella hyvä että on varren kiertävä näkyvä heijastin.

    Kumppareita tulee pidettyä jos menen sateen jälkeen märkään luontoon.
    Korvessa mökillä käydessä laitan kumpparit aina jalkaan metsään lähtiessä, koska voi tulla patikoitua myös kosteikko alueelle.
    Täällä kaupungissa olen jonkun kerran käyttänyt keveitä crocskumppareita rankemmalla sateella.
    Ovat niin kevyet, kuin kenkiä ei olisi jalassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heijastinnauha tosiaan on melko kätevä, sillä syyssateiden vallitessa illatkin on niin pimeitä, että on hyvä tehdä itsensä näkyvämmäksi heijastimia kayttäen.

      Poista
  2. Kivat kumpparit piristävät harmaan sadepäivän :)

    VastaaPoista
  3. Onpa pirteät kumpparit, kuin pienet auringot!
    Kumppareita käytän ruohonleikkuussa, metsäretkillä (mm. marjanpoiminnassa) ja sadesäällä. Töissä lasten kanssa mennään ulos säällä kuin säällä, joten silloin saappaat toimivat myös työkenkinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän kumpparit jalassa sateisella säällä, pihahommissa (vanhempien luona) sekä myös marjanpoiminnassa.

      Poista
  4. Ihanat kumpparit! Olen itsekkin kumpparifani;)

    VastaaPoista
  5. Pirteät saappaat ja hyvä hankinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oottelen jo hiukan salaa seuraavia sadesäitä, että saisi tekosyyn vetäistä nuo jalkaan :D

      Poista
  6. Kyllä kumpparit pitää olla. ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökilläkin omat kumpparit,säästyy saappaoden kuljetukselta.

      Poista
    2. Mökilläkin omat kumpparit,säästyy saappaoden kuljetukselta.

      Poista
    3. Varmasti kätevä ratkaisu :)

      Poista
  7. Vieläkö on samat keltaiset hait käytössä,omat jo kukkaruukku Ina ja tilalle hankittu harmaat tretornin kannalliset kumpparit!

    VastaaPoista