perjantai 4. elokuuta 2017

18 x jatka lausetta

En ymmärrä... miksi toisille ihmisille on kynnyskysymys käydä kirpputoreilla. Mun mielestä kierrätys on älyttömän tärkeää eikä se ole noloa omistaa jonkun vanhaa fillaria tai kenkiä. Itsestä tuntuisi typerältä ostaa kaikki käyttötavarat, huonekalut ja vaatteet uusina, sillä mun rahat ei yksinkertaisesti silloin riittäisi edes siihen jokapäiväiseen elämiseen. Toki jokainen tekee omat valintansa, mutta tässä kulutusyhteiskunnassa pitäisi suosia entistä enemmän kierrätystä ja kestävää kehitystä.

Seuraavaksi ajattelin... mennä katsomaan nukkuuko mies. Kovasti vakuutti aiemmin sängyssä makoillessaan, että häntä ei väsytä. En vain oikein tohdi uskoa tuota väitettä, sillä pitkän tovin täällä on ollut tosi hiljaista ja hän vaikutti melko väsyneeltä huonosti nukutun yön jäljiltä. (Edit: olin oikeassa, siellä hän nukkui suloisesti tyyny toisessa kainalossaan.) 

Viime aikoina... mua on alkanut jännittää entistä enemmän synnytys. Toi jännittäminen on varmasti tosi luonnollinen reaktio, sillä mulla on edessä täysin uusi kokemus ja elämänvaihe. Toivottavasti synnytys tulee sujumaan ilman suurempia ongelmia. En malttaisi enää odottaa, että saan pienen tuhisevan käärön paljasta ihoani vasten!

En osaa päättää... mitä tarjottavia tulee olemaan Talitintin nimiäisten yhteydessä. Budjetti on melko pieni, joten olen ajatellut alustavasti tarjota jonkin edullisen ruoan (esim. makaronilaatikko) ja kakkua. Lisäksi tietenkin juomat sekä ruoan kanssa mahdollisesti jotakin leipää tms. Tarkoituksena olisi valmistaa kaikki itse/lähipiirissä.

Päivän paras juttu... oli herätä rakkaan vierestä. Hassua, mutta nautin tosi kovasti ihan tästä meidän perus tylsästä arjesta ja sen puitteissa olevasta yhdessäolosta. Pienet hellyyden osoitukset pitkin päivää kuten pusut ja halit ovat niin ihania  



Noloa myöntää, mutta... oon monessa asiassa aika lapsellinen. Tykkään pehmoleluista ja sain vanhempien ulkomaanreissulta tuliaiseksi Dumbo pehmolelun. Lastenleffat on kivoja kuten kirjatkin. Lista on loputon. :D

Viikko sitten... äitini kävi ensimmäistä kertaa täällä meidän Vantaan kodissa. Hän jännitti etukäteen kovasti löytäisikö paikalle, mutta hän kuulema yllättyi, kuinka helppoa tänne on tulla. Viisi tuntia kului hujauksessa ja vierailusta jäi tosi kiva fiilis. Samalla äiti auttoi muutamassa kotiaskareessa ja valmisti meille kaksi kattilallista ruokaa!

Kaikista pahinta on... ihmisten välinpitämättömyys. Välillä saa sydän sykkyrällä seurata vierestä toisten ihmisten piittaamattomuutta niin muita ihmisiä kuin luontoakin kohtaan. Monesti tilanteen yhteydessä tulee kyllä tiedusteltua syytä toiminnalle, mutta mikään ei saa mua tajuamaan sitä, miksi toiselle pitää puhua ilkeästi tai luontoon heittää roskia.

Jos saisin yhden toiveen, se olisi... poistaa maailmasta kaikki pahuus. Aika utopistinen ja toisaalta melko sinisilmäinenkin haave. Kaikilla olisi paljon parempi olla, jos oltaisiin toisillemme mukavia ja ruokittaisiin toinen toistemme hyvää oloa. Monesti ajattelen tätä raakaa julmuutta, jota maapallo on pullollaan. Mikä ajaa ihmisen siihen tilanteeseen, että hän kuvittelee olevansa oikeutettu turmelemaan toisen ihmishengen?

Minulla on pakkomielle... sokeroituihin juomiin. Limsoja ja mehuja kuluisi helposti litra jos toinenkin päivässä eikä se tekisi edes pahaa. Oon koittanut nyt kesällä vähän rajoittaa limun kulutusta ja tehnyt säännön, että limsoja saa ostaa vain viikonlopuksi. Aika hyvin oon pysynyt tossa päätöksessä ja ihan hyvä vaan. Etenkin nyt raskausaikana mulla limut on tupannut aiheuttamaan närästystä, joten nekin vaivat ovat hieman hellittäneet päätöksen johdosta.

Söin tänään... kaksi Elovena välipalakeksiä maussa tumma suklaa. Välipalakeksien ohella olen juonut vain kaksi lasillista vettä, joten aika vähäistä tämä ravinnonsaanti on tähän mennessä ollut. Tarkoituksena olisi kuitenkin vielä tuossa myöhemmin lämmittää nakkikeittoa. Ruokahalu on tuntematon käsite...


Ärsyttävintä on... herätä yöunilta virkeänä ja kelloa katsoessa huomata, että oot nukkunut vasta muutaman tunnin. Näissä tilanteissa koitan yleensä väkisin saada unenpäästä uudelleen kiinni, sillä päivällä olisin ihan tajuttoman väsynyt ja kiukkuinen, jos alkaisin touhuilemaan jotakin muutaman nukutun tunnin jälkeen.

Tekisi mieli... mennä ulos, sillä aurinko paistaa ja sää vaikuttaa muutenkin kivalta. Tänään en ole kertaakaan poistunut asunnosta, joten ulkoiluhetki on jossain vaiheessa iltaa tiedossa. Toivottavasti sää on silloin vielä yhtä ihana.

Minusta on söpöä... nähdä miehiä ulkoilemassa pienten lasten kanssa yksinään. Tulee sellainen sympaattinen vaikutelma sellaisesta rohkeasta isimiehestä. :)

Hävetti... toissa päivänä kassajonossa, sillä ostoskorini oli täynnä kaikenlaista mättöä. En tiedä miksi, mutta ajattelen aina, että ihmiset kiinnittävät muhun enemmän huomiota kuin he todelisuudessa tekevätkään. Siellä kassajonossakin pohdin, että noi ihmiset varmaan ajattelee mun syövän nää kaikki herkut yksin ja vieläpä samana päivänä...

Olenko ainoa, jonka mielestä... kesä on liian lyhyt ja se voisi jatkua vielä muutaman kuukauden? Usein elokuussa huomaa, että aika on kulunut aivan liian nopeaan eikä kesän aikana ole saanut tehtyä käytännössä mitään jännää. Auringosta olen itse nauttinut ainakin liian vähän, joten ilmojen salliessa täytyy tehdä tuohon korjausliike!

Mitä tykkäsit tälläisestä postauksesta, joka aina välillä pyörii täällä blogimaailmassa? Jos oot toteuttanut samanlaisen pistä ihmeessä linkkiä tohon kommenttiboksiin! :)

Melissa 

8 kommenttia:

  1. http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/2017/07/18x-jatka-lausetta.html

    Oot todennäköisesti jo lukenutkin tuon, mutta tuossa kuitenkin linkki :D Munkin mielestä kesä menee aina liian nopeasti verrattuna syksyyn ja talveen! Ja munkin pitäisi vähentää limsojen juomista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, joo olin lukenut, mutta luin nyt uudestaan. :) Joo noi limsat on huono juttu, niihin jää jotenkin koukkuun varmaankin sen sokerin määrän takia. Hammaslääkärit varmaan itkisivät, kun kuulisivat ne litra määrät, mitä saatoin ennen nauttia limuja :D

      Poista
  2. Kierrätys todellakin on tärkeää ja järkevää. Miksi heittää roskiin jos sen voi joku toinen yhä käyttää!?

    Synnytys on jännittävä asia ja rankkakin, mutta kaiken sen arvoinen mitä saat siitä palkkioksi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Täällä koitetaan kovasti tarkkailla synnytystä enteileviä merkkejä, mutta niitä ei oikein tunnu vielä olevan. Tää odottaminenkin on niin jännittävää, kun ei voi koskaan tietää milloin synnytys käynnistyy spontaanisti.

      Poista
  3. Kirpparit on kyllä tosi hyviä paikkoja! Juuri tällä viikolla löysin sieltä itselleni farkut kahdella eurolla ja ne vaikuttavat aivan uusilta. Myönnän, että kirppareilla tulee kyllä käytyä aika niukasti mutta mä yritän ryhdistäytyä tässä!

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootpa tehnyt hyvän löydön! Itse löysin tällä viikolla kirpparilta mm. pitkähihaisen ja talvikengät.

      Poista
  4. Kierrätys on fiksua. Minä suorastaan pelkäsin synnytystä etukäteen. Vuosia. Ihan turhaan, sillä oli ihan ok ja meni nopeasti. Hyvin se varmasti menee! Tsemppiä! Mulla on kaksoset. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Itseä pelottaa myös synnytys ja kipulääkkeet, joita haluan siellä kuitenkin käytettävän.

      Poista