torstai 24. elokuuta 2017

Ainutkertainen luonto


Luonnossa on ihana rauhoittua rennosti samoillen. Haistella kasvistosta peräisin olevia tuoksuja sekä kuunnella lintujen laulua ja lehtien kahinaa. Katsella ympärilleen ja ihmetellä. Tutkailla ympäristöä ja sen lajistoa. Huomata kaikki se kauneus, joka ympäröi meitä. 

Monesti arjen pöhinän keskellä tulee laiminlyötyä luonnon ihastelua. Ihmiset ikään kuin kulkevat laput silmillään eivätkä huomaa sitä lumoavaa kauneutta, joka on tarjolla meille täysin ilmaiseksi. Ihan siinä vieressä, silmien ulottuvilla. 

On sääli, että nykypäivänä toisissa ikäluokissa luontoa ei arvosteta läheskään niin paljon kuin ennen. Tämä lienee seurausta juurikin hektisestä elämäntyylistä, somen koukuttavuudesta ja ihan arvomaailmojen muutoksesta. Kaikki eivät koe luontoa niin tärkeäksi ja toisaalla ollaan valmiita tuhoamaan merkittäviäkin luontokohteita. Mielestäni tämä on väärä suunta.


Itse pyrin nauttimaan luonnosta ja olemaan vahingoittamatta sitä tahallani. Lenkkipolkujen kuluttaminen, eläinten tarkkailu, kalliolla hengailu ja luonnonantimien tarjonnan hyödyntäminen ovat lähellä mun sydäntä. Usein pysähdyn aloilleni ja koetan rentoutua rauhallisen tunnelman saattelemana. Metsässä sielu lepää.

Pyrin ulkoilemaan päivittäin, mutta välillä metsän sijaan tulee seikkailtua ihan tässä rakennetussa ympäristössä. Tällöin osaa arvostaa entistä enemmän metsää ja niiden tarjoamia puitteita. Valitettavasti tuon harmonisen tunnelman pilaavat liian usein luontoon kuulumattomat asiat: elektroniikkaromut, hylätyt huonekalut sekä roskat. 

Pidetäänhän huolta siitä, että tulevatkin sukupolvet pääsisivät nauttimaan tästä ainutkertaisen kauniista Suomen luonnosta! Luonnon taikaa ei voita mikään eikä sitä voida milläkään tavoin korvata. Mitä luonto merkitsee sulle?

Melissa 

4 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kuvia! Luonto on minullekin tärkeä elementti, ennen kaikkea sellainen päännollauspaikka. Luonnossa liikkuminen tekee hyvää niin mielelle kuin keholle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Ja totta hyvää koituu koko kehon ohella myös mieleen. Asiastahan on ihan paikkansa pitävää tutkimusaineistoakin.

      Poista
  2. Upeita kuvia! ♥ Mä oon nyt kesän aikana pariin otteeseen lähtenyt kävelemään metsään ihan vaan sen takia että saan kävellä hiljaisuudessa ja olla rauhassa. Me asutaan onneksi keskellä metsää, joten hirveän kauaksi ei tarvitse lähteä, jos haluaa kävellä metsässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia ❤ Metsässä on kiva tallustella ilman päämäärää ja aika kuluu siellä yllättävän nopeaa. Itse asuin ennen omilleni muuttoa vanhempien kanssa peltojen ja metdien ympäröimissä maisemissa. Tuolloin metsät ja puhdas luonto olivat itsestäänselvyys toisin kuin nykyään. Osaan myös arvostaa noita lapsuuden maisemia nyt ihan toisella tapaa. Ilmakin tuoksuu siellä ihan erilaiselta - raikkaalta.

      Poista