perjantai 28. huhtikuuta 2017

Mustikka-rahkapiiras

Miesystävälläni on maanantaina syntymäpäivä. Hän ei ole kakkuihmisiä, joten ajattelin yllättää hänet piirakalla. Olen menossa hänen luokseen viettämään pitkää viikonloppua, joten piirakkaa maistellaan hieman etuajoissa. Reseptin löysin Valioin sivuilta ja sieltä olen monia muitakin hyviä löytänyt. Alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä.


Aineet

Pohja

1 ¼ dl juoksevaa margariinia
1dl sokeria
1 muna
1 ½dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte

3dl pakastemustikoita
2tl perunajauhoja
2prk maustettua vanilja-/sitruunarahkaa
1 muna
½ sokeria


Ohje
  • Vatkaa margariini, sokeri ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele takina voidellulle piirasvuoalle.
  • Levitä takinapohjalle jäiset mustikat, jotka on pyöritelty perunajauhoissa. Lisää päälle rahkaseos.
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40min.


Ohje on todella nopea ja yksinkertainen, joten se sopii myös aloittelevalle leipurille J Innolla odotan hetkeä, kun pääsen maistamaan, miltä piirakka maistuu. Odotukset ovat kovat, etenkin kun aion tarjota tätä päivänsankarille. Hyvää huhtikuun viimeistä viikonloppua!

Melissa

2 kommenttia:

  1. Mmm.. Onpa hyvän näköinen piirakka. :) Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Piirakka maistuu todella hyvälle, kun sitä on nyt maisteltu. En tiedä johtuuko tämä raskaudesta, mutta voisin syödä pelkkää piirakan pohjaa vaikkapa pellillisen! :D

      Poista