maanantai 1. tammikuuta 2018

Vuonna 2018 aion

Hyvää uutta vuotta 2018! Tänä vuonna aion...

Käydä keikoilla. Ensimmäinen keikka olisi tiedossa jo tammikuun 22. päivä. Mennään tuolloin Nosturiin tsekkaamaan, millainen meno on Falling in reversellä. Odotan innolla bändin näkemistä, toivottavasti keikka on odotuksien arvoinen.

Yllättää läheisiä. Yllätykset on kivoja ja yllätetään miehen kanssa toisiamme pikku jutuilla ympäri vuoden. Tänä vuonna aion kuitenkin yllättää yhä useampia henkilöitä. Yksi hyvä kohde on äitini, joka viettää toukokuussa viisikymppisiä!

Ottaa rennosti. Villasukat jalkaan, sohvalle pötköttämään herkkujen kanssa ja tv päälle. Rentoutumisen ei tarvitse tapahtua mitenkään spesiaaleissa merkeissä. Parasta on vaan olla rauhassa tekemättä mitään.


Nauttia Wiljamin vauvavuodesta ja juhlia hänen 1 vee synttäreitä. Aika kuluu hirveän nopeasti ja vauvavuodesta on kulunut jo ensimmäinen kolmannes. On ihana nähdä lapsen kasvavan, mutta toisaalta on ikävä sitä pientä tuhisijaa, joka ei osannut muuta kuin itkeä, syödä ja nukkua. Odotan innolla sitä, että voin järjestää pienet kekkerit ja kutsua sukulaisia kylään.

Viettää kaksikymppisiä. Ajatella, että siirryn seuraavalle kymmenykselle iässäni. Haluan juhlia ihan perheen kesken niin, että Wiljamikin pääsee osalliseksi äidin juhlia. Jonakin viikonloppuna laitan hänet kuitenkin  hoitoon, jotta päästään juhlimaan aikuisten tyyliin! ;)

Tehdä hyviä tekoja. Aina kannattaa tehdä hyvää toisille, se palkitsee. Uskon siihen, että hyvät teot tuovat mukanaan hyvyyttä, onnea ja iloa auttajan elämään. Auttaa voi monella tapaa, jokainen löytää varmasti itselleen sen parhaan tyylin.

Kirjoittaa blogia. Lapsen syntymän jälkeen mulla vähän jäi tän blogin kirjoittaminen, sillä halusin nauttia ja olla läsnä perheelleni. Nyt oon pikkuhiljaa alkanut löytää arjen keskeltä aikaa kirjoittamiselle, joten tekstejäkin on ilmestynyt. Tahtoisin saada blogivireen päälle ja vakiinnuttaa oman tyylini kirjoittamisen ja aiheiden suhteen.



Parantaa elämäntapoja. Tällä hetkellä elämäntapani eivät ole parhaat mahdolliset. Aion kiinnittää enemmän huomiota arkiliikuntaan ja ruokavaliooni. Ajatuksena olisi myös painonpudotus, mutta se vaatii luonteenlujuutta ja pitkäjänteisyyttä, mitä minulla ei ole.

Murehtia vähemmän ja iloita enemmän. Oon kova murehtimaan ja jään helposti vellomaan surullisiin ja negatiivisiin asioihin. En osaa keskittyä olennaiseen vaan ajattelen liikaa sitä, mitä mieltä muut musta ovat. Aion tavoitella murheettomampaa elämäntyyliä ja riemuta siitä, mitä mulla on.

Tehdä töitä parisuhteen eteen. Parisuhde ei ravitse itse itseään caan sen eteen on tehtävä töitä. Riidat ovat osa suhdetta, mutta riitelemisessäkin voi kehittyä. Parisuhde rakentuu kumppaneiden välisestä kiintymyksestä, luottamuksesta ja halusta jakaa elämää jonkun toisen kanssa. Itse haluan oppia tuntea kumppanini entistä paremmin sekä tunnistamaan suhteestamme asiat, jotka vaativat parantamista.

Taistella mielenterveysongelmia vastaan. Olen kärsinyt mielenterveysongelmista noin kymmenen vuotta nuoresta iästäni huolimatta. Tuo aika on melko pitkä, puolet elämästäni. En tahdo, että tilanne on sama muutamien vuosien päästä. Haluan voida paremmin ja kokea itseni iloiseksi sekä aidosti onnelliseksi. Ei enää loputonta ahdistusta, masennusta tai itsetuohoisia ajatuksia. Yritän jaksaa uskoa parempaan huomiseen.

Mennä risteilylle. Meidän piti käydä Tallinan risteilyllä jo viime vuonna. En vaan saanut aikaiseksi hankkia uutta henkilöllisyystodistusta varastetun tilalle. Samalla täytyy hankkia myös Wiljamille joko oma passi tai henkilökortti, Ruotsiin riittäisi pelkkä kelakortti toisin kuin Viroon.


Rakastaa. Äitinä olemista, omaa pientä perhettäni, läheisiä, elämää ja ystäviä. Rakkautta ei voi olla koskaan liikaa.

Päättää, mitä teen äitiysloman jälkeen. Pitäisi miettiä pyrinkö kouluun, koetanko hakea töitä vai jäänkö kotiäidiksi. Mikään vaihtoehto ei kuulosta älyttömän innostavalta, mutta jotain olisi tehtävä. Sinällään olisi hauska opiskella, mutta en tiedä mitä. Työmarkkinatilanne on kehno eikä mulla oo muuta koulua kuin lukio pohjalla. Kotona olo ei oo mun juttu, mutta päivähoitomaksutkin olisi hirmu kalliit mikäli menisin joko kouluun tai töihin...

Juhlia. Lapsesta huolimatta olen vielä nuori ja mulla on omakin elämä elettävänä, vaikka Wiljami siihen vahavasti kuuluukin. Pari kertaa olisi ainakin päästävä tuulettumaan, ettei aivot ihan jähmety. En koe huonoa omatuntoa siitä, jos pidän lapsivapaita. Niiden jälkeen jaksaa paljon paremmin puuhailla lapsen kanssa ja hermotkin kestävät taas pidempään. Lets party hard!

Mitä sä aiot tehdä vuonna 2018?


Melissa 

4 kommenttia:

  1. Uskomatonta että oot mua 15 vuotta nuorempi, mutta tekstien perusteella niin fiksu, järkevä ja ajatteleva - ja samanikäisen pojan äiti :) Sun vuosisuunnitelma kuulostaa hyvälle :) Itselläkin on tavotteena panostaa omaan mielialaan ja mielenterveyteen sekä tietysti parisuhteeseen ja perheeseen. Ja koska tää oli varmasti mun toinen ja viiminen vauva, aion myös nauttia vauvavuodesta niiiiiiiin täysillä <3 Ei sillä, kannattaa siitä muutenkin nauttia, mutta nyt aina kun ketuttaa, voin ajatella, että ”en tuu kokemaan tätä enää KOSKAAN”, ja jotenkin sitten on helpompi löysätä pipoa :D Ihanaa uutta vuotta sulle ja perheellesi <3 -Tiuhti

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista sanoistasi, niistä tuli niin hyvä mieli! Perhe ja parisuhde on tosi tärkeitä asioita, joten niihin kannattaa kyllä keskittyä. Välillä sitä oikein huomaa laiminlyönneensä jompaa kumpaa, mutta silloin on esitettävä aito anteeksipyyntö. Tää vauvavuosi on kyllä niin ihanaa aikas, mutta samalla hyvin raskasta ja väsyttävää. Näiden ristiriitaisten ajatusten takia, joutuu välillä oikein miettimään, onko tää loppujen lopuksi niin mahtavaa ja ainutlaatuista. Mutta kyllä se on ❤

    VastaaPoista
  3. Kivoja suunnitelmia sulla tälle vuodelle! :) Hahah, poden jo valmiiksi pientä ikäkriisiä siitä, että seuraavaksi tulee 20 vuotta mittariin :D Välillä tuntuu, että oon edelleen se 15-vuotias teini, joka oli just alottamassa lukiota oli ihan pihalla kaikesta mitä lukiossa tehdään. Munkin pitäisi parantaa elämäntapoja siinä suhteessa, että syön ihan liikaa herkkuja ja niitä pitäisi todellakin vähentää. Lisäksi haluaisin alkaa ulkoilemaan enemmän, koska viime vuonna suurin osa päivistä kului sisällä koneella ollen tai kirjoja lukien.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha, joo kyllä se tuntuu hassulle täyttää 20. Melkeen muistaa vielä senkin, kun vietti 10v synttäreitä. Mäkin syön väähän turhan paljon herkkuja ja juon liikaa limsaa. Ulkona tulee käytyä suht usein vaunulenkeillä ja samalla saa aivot tuulettua. Etenkin silloin vaunulenkit tekee hyvää, kun tuntuu että pää räjähtää eikä millään jaksaisi enää vauvan itkua. Hyvää uutta vuotta 2018!

      Poista